Διημερίδα ‘Art InSide Business’ και Ελληνο-Φινλανδικού Επιμελητηρίου

Από την πετυχημένη διημερίδα που συνδιοργάνωσαν το ‘Art InSide Business’ με το Ελληνο-Φινλανδικό Επιμεληστήριο στον όμορφο χώρο της ‘Στέγης Μάρκου Δραγούμη’, στις 11 & 12 Ιουλίου 2017. Παρακάτω το ΔΤ….

Διημερίδα με θέμα «Η Καινοτομία, η Ανταγωνιστικότητα και η Τέχνη στην υπηρεσία του Επιχειρείν» διοργάνωσε το Ελληνο Φινλανδικό Επιμελητήριο στις 11 και 12 Ιουλίου 2017 στη Στέγη Μάρκου Δραγούμη, με προσκεκλημένους φορείς της χώρας που ενισχύουν την επιχειρηματική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, αλλά και στελέχη μονάδων της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν, αφενός, η παρουσίαση της φινλανδικής προσέγγισης στο πώς θα επανεργοποιηθεί ο παραγωγικός μηχανισμός της χώρας μας, καθώς η πρωτοπορία της σκανδιναβικής χώρας στην παιδεία και την καινοτομία είναι παγκοσμίως αδιαμφισβήτητη και,αφετέρου, η αξιοποίηση των απόψεων των ακαδημαϊκών διδασκάλων του Marketing επί του θέματος, αναζητώντας τρόπους για την επίτευξη της υψηλής ανταγωνιστικότητας του παραγόμενου από τους Έλληνες επιχειρηματίες προϊόντος.

Παραυρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρέσβης της Φινλανδίας κ. Juha Pyykko και ο Πρόεδρος του Ελληνο Φινλανδικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Λιβάνιος.

Την πρώτη ημέρα, ο Καθηγητής Marketing και Επικοινωνίας κ. Γεώργιος Αυλωνίτης ανέλυσε τη σημασία του ρόλου του marketing και της εξωστρέφειας της επιχείρησης και η Υπεύθυνη του Εμπορικού Τμήματος της Φινλανδικής Πρεσβείας κα Jaana Oikarinen-Vassilopoulos μίλησε για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ.Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανέπτυξε την περίπτωση/καινοτομία της θετικής επίδρασης για την υγεία, των τροφίμων με βάση την πρωτεϊνη του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Τους σκοπούς και το έργο του Επιμελητηρίου Βιωσιμότητας, παρουσίασε ο Περιβαλλοντολόγος κ. Γεώργιος Χριστοφορίδης.

Κατά τη δεύτερη ημέρα δόθηκε έμφαση στην παρουσίαση πρακτικών ιδεών – λύσεων, που αντανακλούν την ανάγκη για περισσότερη δημιουργικότητα και καινοτομία.

Ο κ. Βασίλειος Μπώκος, Νομικός, αναφέρθηκε στη σχέση τέχνης και επιχειρηματικότητας παρουσιάζοντας case study συγκεκριμένης ελληνικής επιχείρησης.

Ο κ. Mike Petrakis, (Artist, Director at ‘Art InSide Business’) ως εκπρόσωπος της καλλιτεχνικής προσέγγισης στις ανωτέρω ιδέες – λύσεις, με την ομιλία του, καθώς και workshops παρουσίασε πρακτικά τη συμβολή της τέχνης στην ανάδειξη, εξέλιξη και ενίσχυση της δημιουργικότητας στο επιχειρείν, με στόχο την καινοτομία και τη στροφή των επιχειρήσεων σε νέες κατευθύνσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο

https://www.facebook.com/ArtInSideBusiness/posts/1511889905524910?notif_t=like¬if_id=1500197284243224

_DSC3239

_DSC3172 copy

_DSC3138

DSC01545

DSC01546

 

2 Responses to “Διημερίδα ‘Art InSide Business’ και Ελληνο-Φινλανδικού Επιμελητηρίου”

  1. Μαρία Στελλατου Says:

    Κύριε Πετράκη παρευρεθηκα στην εκδήλωση και βρήκα πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα σας και κυρίως πως μπορεί να τονωσει η τέχνη την επιχειρηματικοτητα. Ειναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα θεωρώ καο έστειλα τα στοιχεία μου στο email σας, γιατι θα ήθελα να συναντηθούμε.

  2. Γεώργιος Κουτσικος Says:

    Αγαπητέ Κύριε Πετράκη, ενδιαφέρουσα και σημαντική για το μέλλον των επιχειρήσεων η παρουσίαση και πρόταση σας.

Leave a Reply