Συνέντευξη του Μάικ Πετράκη στο 360views.gr

Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή αν όχι όλα τελικά είναι θέμα τέχνης. Δηλαδή όταν το αρνητικό και το θετικό στο πεδίο των αντιθέσεων συνυπάρχουν δημιουργικά και γενούν κάθε τι νέο. H τέχνη του να ζείς, η τέχνη του πολέμουκ.λ.π. Το πως εμπλέκεται η τέχνη στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, φαίνεται ότι είναι κάτι αναπόφευκτο σήμερα σε έναν αναδυόμενο νέο κόσμο στο παγκόσμιο σύστημα, ιδιαίτερα απαιτητικό που αναζητεί νέα δεδομένα για να υπάρξει. Στη συνέντευξη που ακολουθεί με τον Μάικ Πετράκη conceptual visual artist, δίνονται όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Ti είναι το art inside business ?

To ‘Αrt InSide Business – Be Creative on your Business’ είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο, κυρίως για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα, που εστιάζει μέσα από την σύμπλευση της Τέχνης και του Business, στην ανάδειξη και αύξηση της δημιουργικότητας, ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, αυτοματοποιημένη αντίδραση, με στόχο την καινοτομία, Creative Seminars Training, Creative Marketing, Creative Team Building, Design Thinking, επικεντρώνοντας στις νέες ιδέες, υπηρεσίες και προ’ι’όντα, για τις εταιρείες, διάφορους φορείς και σε ιδιώτες.

Στόχος μου μέσα από το πρόγραμμα είναι οι εταιρείες  – οργανισμοί, φορείς, ιδιώτες απευθυνόμενος συγχρόνως και σε σπουδαστές και ανέργους, να ενισχύσουμε και εξελίξουμε μέσα από τις βάσεις, αξίες και χαρακτηριστικά του κάθε οργανισμού και ιδιώτη, ώστε να στραφούν προς νέες, φρέσκιες κατευθύνσεις που είναι το ζητούμενο άλλα αναγκαίο, στις σημερινές κοινωνικές μεταβολές και ανταγωνισμό.

Οι γνώσεις – πληροφορίες που λαμβάνουμε από τα πανεπιστήμια, σεμινάρια, διαδίκτυο κ.α., είναι σχεδόν κοινές για όλους μας, το πρόγραμμα έχει στόχο να ενισχύσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων, βασισμένο στην διοαφορετικότητα του καθενός μας συνδυάζοντας αυτά που έχουμε λάβει, με την δημιουργικότητα.

Άλλωστε μεγαλά πανεπιστήμια όπως, το Harvard, το Stanford, Oklahoma State κ.α., έχουν αναγνωσρίσει πόσο σημαντική είναι η δημμιουργικότητα και έχουν εντάξει στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα αντίστοιχα μαθήματα και με καλλιτεχνικές εκφράσεις.

Προγράμματα επίσης μέσα από την σύμπλευση της Τέχνης και του Business με στόχο την καινοτομία, έχει δημιουργήσει και η Κομισιόν

Πως αυτό βοηθάει στην επιχειρηματικότητα και με ποιούς τρόπους.

Το πρόγραμμα βοηθάει και ενισχύει την επιχειρηματικότητα με πολύπλευρους τρόπους, εστιάζοντας μέσα από πολλά βιωματικά workshops αλλά και θεωρία, το πως οι ίδιες οι εταιρείες να προσεγγίσουν την καινοτομία, το πως να γίνουν δεκτικοί και να συνδέουν διάφορα πράγματα και στοιχεία, που είναι θεωρώ η βάση στην δημιουργικότητα, να μαθαίνουν να μελετούν την κοινωνία μέσα από σύγχρονες τακτικές που έχουν εφαρμοσθεί και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Στόχος δεν είναι να κάνουμε τα στελέχη, τους υπαλλήλους και τους ιδιώτες επαγγελματίες να σχεδιάζουν όπως ο Picasso ή ο Van Gogh, άλλα να μεταφέρουμε τις βάσεις, έννοιες και αξίες του επιχειρείν στην τέχνη και τοπ αντίστροφο, ώστε να γίνουν καλλιτέχνες στον τρόπο σκέψης και αντικειμένου τους, όπως και να αυξήσουμε την συνδιαλλαγή τον συμμετεχόντων του προγράμματος αλλά και με τους πελάτες τους.

Βασικοί άξονες επίσης του προγράμματος είναι η εξέλιξη της Κριτικής Σκέψης, Επίλυση Σύνθετων Προβλημάτων, Δημιουργικότητα, η ανάδειξη της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, ικανότητες που θα υπερισχύσουν στο επιχειρείν το 2020, σύμφωνα με τον πολύ σημαντικό οργανισμό ‘World Economic Forum’.

Εστιάζει επίσης σε 5 πολύ σημαντικά στοιχεία όπως, observing, questioning, associating, networking και experimenting που μέσα από μελέτες στους πιο σημαντικούς σύγχρονους εφευρέτες, όπως Steve Jobs, Jeff Bezos (Amazon), Pierre Omidyar (Ebay), κ.α. αποτελούν τις κοινές βάσεις ώστε να δημιουργήσουν και να πετύχουν.

17759814_1407195752660993_1563371784742585341_n

Σε ποιούς απευθύνεται 

Όπως προανέφερα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, εταιρείες, οργανισμούς, φορείς, ιδιώτες επαγγελματίες, φοιτητές, ανέργους με σκοπό όχι μόνο να γίνουν δημιουργικοί ως φορείς και ιδιώτες στο εργασιακό τους αντικείμενο αλλά και στην καθημερινότητα τους. Άλλωστε μέχρι σήμερα έχω κάνει σεμινάρια και workshops σε διάφορες εταιρείες και φορείς συνεργαζόμενος και μαζί τους έχοντας δώσει και διαλέξεις.

Εχετε πει ότι κάθε καινοτόμος ιδέα είναι έργο τέχνης. Με ποιό τρόπο έχει εφαρμογή σε ένα επαγγελματικό status ώστε να αναδεικνύεται ως πρωτοποριακό

Σωστά, είναι θα έλεγα masterpiece. Η εφαρμογή στο επιχειρείν θα πρέπει να κινείται στην μοναδικότητα του, στην αξία, στην επιρροή, διαχρονικότητα και στην αξία του. Μα πάνω απ’όλα να είναι ευφυές δημιουργικό, να έχει ουσία και μεγάλη απήχηση για τον δημιουργό, σε επόπεδο οικονομικό, ανταπόκρισης και προσέλκυσης επιπλέον κοινού. Να είναι σημείο αναφοράς, είτε είναι επιχείρηση, φορέας, ιδιώτης….

(Διημερίδα για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία του ‘Art InSide Business’ #ArtInSideBusiness και του ‘Ελληνο-Φινλανδικού Επιμελητηρίου’ στην ‘Στέγη Μάρκου Δραγούμη’ (Μαιζώνος 38, Μεταξουργείο, Αθήνα 10438), Τρίτη 11 & Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, ώρα 18:00 – 20:00)

Αφίσα Διημερ. FHCC & Art InSide Business

( Η συνέντευξη δόθηκε στην δημοσιογράφο Νίκη Νικόπουλου)

Leave a Reply