‘Arts In Business’ & ‘Artist InSide Meetings’

Αγαπητοί Φίλοι & Φίλες,

Σε αυτό το post παρουσιάζω άλλες δύο δραστηριότητες μου που ασχολούμαι συγχρόνως με τις καλλιτεχνικές μου δημιουργίες, τις εκθέσεις και την συνεργασία μου με διαφημιστικές εταιρείες.

Και οι δύο αναφέρονται στην αξία της τέχνης και την συνεργασία με άλλη μία δημιουργική έκφανση, την επιχειρηματικότητα – business, που οδηγούν στην καινοτομία και το πως μπορεί η τέχνη να ενισχύσει την δημιουργικότητα των εταιρειών, στα στελέχη και τους υπαλλήλους των.

Ενδυναμώνοντας μέσα από την συνεργασία αυτή, την ανταγωνιστικότητα τους.

Παρακάτω παραθέτω τα δελτία τύπου του ‘Artwaykening Employees’ που <τρέχω> με την εταιρεία ‘Wellenwide’ και του ‘Artist InSide Meetings’ μαζί με κάποια στοιχεία και links, για το πως η παρουσία ενός εικαστικού καλλιτέχνη και με γνώσεις marketing, σε business meetings συνεργαζόμενος και με εταιρείες, μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει ένα meeting μέσα από την δημιουργικότητα, εκφραζόμενη μέσα από εικόνες.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να μου στείλετε email στο info@mikepetrakis.com & petrakisartist@gmail.coom.

Υ.Γ. Σύντομα θα σας ενημερώσω και για τις ερχόμενες εικαστικές παρουσιάσεις και δράσεις μου για το 2015.

ARTWAYKENING EMPLOYEES:

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

 Τη δημιουργία καινοτόμου πλατφόρμας υπηρεσιών για την καλλιέργεια της Εταιρικής Δημιουργικότητας & Καινοτομίας ανακοίνωσε η εταιρία Συμβούλων Διαχείρισης Εταιρικής Φήμης WELLENWIDE.

Πρόκειται για την πλατφόρμα Artwaykening Employees™, η οποία χρησιμοποιεί μεθόδους της Δημιουργικής Βιομηχανίας (αναπαραστατικές & εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική, design, κινηματογράφο, διαφήμιση, φωτογραφία, κ.α.) για να εξερευνήσει και να καλλιεργήσει την αχαρτογράφητη δημιουργική σκέψη των εργαζομένων, ενισχύοντας έτσι την παραγωγή ιδεών, καθώς και την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν στο διαρκώς μεταβαλλόμενο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον.

Με μήνυμα «Νέα Εποχή, Νέοι Τρόποι», η πλατφόρμα Artwaykening Employees™  αποτελεί ένα καινούργιο εργαλείο για την ελληνική αγορά, το οποίο απαντά στις σύγχρονες επιταγές για ανάπτυξη μέσω της απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων του Ανθρώπινου Δυναμικού.

«Την τελευταία τριετία, επιχειρήσεις και κυβερνητικοί οργανισμοί διεθνώς φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο χαμένος κρίκος για την ανάπτυξη εν καιρώ κρίσης είναι η νέα ματιά, η νέα θεώρηση των πραγμάτων, ή αλλιώς η δημιουργικότητα και καινοτομία. Οι σημερινοί, όμως, ενήλικες δεν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους. Επιπλέον, η καινοτομία δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν αποτελεί απλώς ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό στόχο. Η καινοτομία είναι φιλοσοφία. Σε αυτή τη φιλοσοφία μυεί τους εργαζομένους των επιχειρήσεων η πλατφόρμα Artwaykening Employees™» δηλώνει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της WELLENWIDE, Σοφία Χαλκίδου.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα: http://www.wellenwide.com/#!artwaykening/crqo

DEIGMA4_facebook (3)

‘Artist InSide Meetings’

Στην σύγχρονη όλο και πιο ανταγωνιστική αγορά, όπου οι εταιρείες επιδιώκουν την καινοτομία για να προσελκύσουν μεγαλύτερο κοινό και να ωθήσουν την επιχείρηση τους, η τέχνη και οι καλλιτέχνες, ως το βασικό παράδειγμα δημιουργικότητας και καινοτομίας, μπορούν να γίνουν το εργαλείο για την ανάδειξη των σημαντικών στοιχείων και αξιών μιας επίχειρησης.

Οι καλλιτέχνες έχοντας πιο ανεπτυγμένη την αποκαλούμενη διαδικαστική μνήμη η οποία είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση και ανάκληση αυτοματοποιημένων διεργσιών, συνδυασμένη με την δημιουργία εικόνων, όπου σύμφωνα και με έρευνες το 70% των πληροφοριών που λαμβάνουμε καθημερινά είναι σε εικονογραφημένη μορφή, μπορούν με την παρουσία τους σε business meetings και συνεργαζόμενη με τις εταιρείες, να ενισχύσουν την συνδιαλλαγή και την πιο ποιοτική ανταλλαγή.

Επίσης με την παρουσία τους σε meetings φέρνουν πιο κοντά όλες τις πλευρές οδηγώντας και κατευθύνοντας την συνάντηση σε πιο δημιουργικές ιδέες, πιο κατανοητές ως προς τον σκοπό τους (meetings) και ενισχύει, αναδύει και αναπτύσει τον <διάλογο>.

Μερικά links που μπορείτε να δείτε στο διαδίκτυο σχετικά με την σημαντικότητα της παρουσίας ενός καλλιτέχνη σε meetings και των κερδών που έχουν οι επιχειρήσης μέσα απο αυτή την συνεργασία μπορείτε να δείτε εδώ:

http://finance.yahoo.com/news/why-companies-hiring-artists-meetings-192948588.html

http://www.entrepreneur.com/article/235521

https://hbr.org/2009/12/why-business-leaders-should-ac/

http://www.inc.com/magazine/201402/nancy-averett/sketch-note-brainstorms.html

Με εκτίμηση

Μάικ Πετράκης

4 Responses to “‘Arts In Business’ & ‘Artist InSide Meetings’”

 1. Γιώργος Καππαδόκης Says:

  Πολύ ενδιαφέρον και συμφωνώ ως προς την καινοτομία, η τέχνη στην σημερινή εποχή και στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας έχει να δώσει πολλά και να αυξήσει την δημιουργικότητα μέσα στις επιχειρήσεις. Γιώργος Καππαδόκης.

 2. Μαρίνος Παναγιώτου Says:

  Ως businessman και συλλέκτης έργων τέχνης, κατανοώ σε μεγάλο βαθμό την συνεργασία δύο πολύ σημαντικών αντικειμένων και το πως θα μπορούσε το ένα να βοηθήσει το άλλο. Ως λάτρης της τέχνης και κυρίως της μοντέρνας και σύγχρονης, μου αρέσει ακόμα περισσσότερο η σύμπλευση των δύο αγαπημένων ασχολιών μου. Καλησπέρα σας Κύριε Πετράκη.

 3. Κατερινα Κ. Says:

  Η τεχνη και η επιχειρηματικότητα εχουν ανάγκη η μία την άλλη, για να δώσουν μία νέα ώθηση στην κοινωνία μας.

 4. Αιμιλιος Μαρκάκης Says:

  Με βρίσκεται σύμφωνο με το ποστ σας Κύριε Πετράκη, όπως και με τους παραπάνω, είναι πολύ δημιουργική η σύμπραξη κι των δύο, αρκεί να βρεθεί η τομή της συνεργασίας τους. Με εκτίμηση Αιμίλιος Μαρκάκης

Leave a Reply