New work in development…

February 20th, 2019

So about humanity, human being, entity and our purpose… is Artificial or Arteryficial Intelligence… Leg, Egg or lEGG?

Our Memory has been transformed into Chip.

Our Worries turn into War Is?

I am the ONE or bONE?

Our life is a Line or Lie?

My new work… still in development…

All-focus

Interview at Exarhiotis.gr

November 3rd, 2018
 

της Ηλιάνας Βασιλάκη

Ένας πολίτης του κόσμου!

Ο Εξαρχειώτης συναντά τον Mike Petrakis,  έναν εννοιολογικό καλλιτέχνη που ζει στα Εξάρχεια και στην Ελλάδα της κρίσης.

 

1) Μιλήστε μας για εσάς

Γεννήθηκα στην Κέρκυρα και στα 19 μου ήρθα στην Αθήνα, όπου ζω και εργάζομαι και κυριότερα αυτή την περίοδο στο κέντρο της πόλης. Έχω εκθέσει και παρουσιάσει την καλλιτεχνική μου δουλειά στο εξωτερικό, Νέα Υόρκη, Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, Φινλανδία κ.α.) και σε διάφορους χώρους εντός Ελλάδας.

2) Τι σημαίνει Τέχνη για εσάς;

Τέχνη είναι η ύπαρξή μου, η συνεχής αναζήτηση και εξέλιξη, η κληρονομιά του ανθρώπου στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Η επαναπροσέγγιση των στοιχείων και πραγμάτων που μας περιβάλλουν.

3) Κάνετε Τέχνη σε περίοδο κρίσης. Πόσο σας έχει επηρεάσει;

Ένας καλλιτέχνης θεωρώ ότι δεν πρέπει να επηρεάζεται από περιόδους κρίσης ή μη για να δημιουργήσει. Πρέπει να είναι αφοσιωμένος στο καλλιτεχνικό του έργο και να συνεχίζει να είναι δραστήριος και παραγωγικός. Να έχει την ευελιξία, να προσαρμόζεται ο ίδιος όπως και η δουλειά του αντίστοιχα.  Άλλωστε ως εννοιολογικός καλλιτέχνης, η βάση της θεματολογίας μου συσχετίζεται με τις κοινωνικές μεταβολές και εξελίξεις, με στόχο να προσεγγίσω τον θεατή με στοιχεία που θα του εξελίξουν τη δημιουργικότητα και την “οπτική” του, στα θέματα που τον επηρεάζουν ως ύπαρξη.

4) Από πού εμπνέεστε τα θέματα σας; Τι σας εμπνέει και τι σημαίνει για σας «έμπνευση»;

Εμπνέομαι με οτιδήποτε με περιβάλλει, ανθρώπους, αντικείμενα, την φύση κ.α., με στόχο να συνδέσω ταυτόχρονα τα φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, περνώντας διάφορα μηνύματα…Έμπνευση= Οξυγόνο,, Ζωή, ύπαρξη, Δημιουργία…

5) Ετοιμάζετε κάτι καινούριο;

Ετοιμάζω τη νέα μου δουλειά, μέσα από την φιλοσοφία μου που είναι η επαναπροσδιόριση-επαναπροσέγγιση των εικόνων, λέξεων στοιχείων και αξιών, όμως με πιο αυτοβιογραφική θέση, που όταν θα την ολοκληρώσω θα είμαι έτοιμος να την παρουσιάσω.

6) Ποια η άποψη σας για την Τέχνη σήμερα;

Η Τέχνη κατά την προσωπική μου άποψη, είναι μαζί με την επιστήμη τα δύο βασικά στοιχεία της κοινωνίας μας, που θα μας δώσουν απάντηση ως οντότητες, ως μέρος κοινωνικού συνόλου, κυρίως λόγω και της πρόκλησης που ονομάζεται Artificial Intelligence.

Όλοι είμαστε δημιουργικοί, όλοι κάποτε υπήρξαμε καλλιτέχνες , κυρίως στη νηπιακή μας ηλικία. Απλώς κάποιοι συνεχίζουμε να την εξασκούμε…(τη δημιουργικότητα). Ταυτόχρονα κάποιος δεν είναι καλλιτέχνης μόνο όταν ασχολείται με τα εικαστικά, φωτογραφία, μουσική, ηθοποιία κ.α., αλλά και σε άλλους τομείς, όπως επιστήμη και επιχειρηματικότητα, όπως οι Άλμπερτ Αϊνστάιν, Steve Jobs, κ.α..

7) Πιστεύετε πως η Τέχνη απαντά στους σύγχρονους προβληματισμούς;

Η Τέχνη πάντα έχει και θα έχει απαντήσεις, όπως προανέφερα. Στόχος της είναι να σχολιάζει και να δίνει απαντήσεις και λύσεις σε οτιδήποτε απασχολεί τον άνθρωπο και την κοινωνία. Κυριότερα στην  Ελλάδα λόγω της κατάστασης που βιώνουμε τα τελευταία έτη , που πρωτίστως είναι κρίση αξιών και μια έκφανση όλων των προηγούμενων περιόδων. Θα παρότρυνα τον κόσμο να στραφεί περισσότερο στην Τέχνη, όπου θα βρει πολλές απαντήσεις στα θέματα που τον απασχολούν, σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

8) Δεδομένου ότι ζείτε στα Εξάρχεια, θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας “ αντισυμβατικό” καλλιτέχνη? Πως βλέπεται τα Εξάρχεια σήμερα;

Δεν θα τοποθετούσα ταμπέλα στον εαυτό μου και κυρίως αυτή του “αντισυμβατικού” καλλιτέχνη. Μέσα από την ουμανιστική μου “γλώσσα” απευθύνομαι σε όλους τους ανθρώπους, πέραν της καταγωγής, της φυλής, της κοινωνικής και οικονομικής του τάξης, των σεξουαλικών του προτιμήσεων κ.α.. Δεν μου αρέσει να περιορίζω τα όρια της έκφρασης και του κοινού που συνδιαλέγομαι.

9) Πείτε μας  για το πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα σεμιναρίων , workshops κι άλλων υπηρεσιών ‘Art InSide Business’.

 Το Art InSide Business‘ είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο, κυρίως για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα, που εστιάζει μέσα από την σύμπλευση/σύνδεση δύο πολύ σημαντικών στοιχείων της κοινωνίας, τη Δημιουργική Βιομηχανία και το Business.

Με βάση στην ανάδειξη και αύξηση των soft και social skills, της δημιουργικότητας, ανάπτυξης αυτοπεποίθησης, αυτοματοποιημένης αντίδρασης, με στόχο την καινοτομία, Creative Leadership & Management, Creative Communication & Marketing, Creative Team Building, Design Thinking, κ.τ.λ., επικεντρώνοντας στις νέες ιδέες, καλύτερες συνθήκες κατανόησης, εργασίας και συνεργασίας, μέσα και από επιστημονικές έρευνες.

Στον σημερινό ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, χρειαζόμαστε νέες μορφές και νέα μονοπάτια, ώστε να οδηγηθούν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι σε πιο εξελιγμένες και εμπλουτισμένες διαδικασίες, εξελίσσοντας τις προσωπικές  δεξιότητες και χαρακτηριστικά με σεβασμό στο όραμα και τις αξίες της κάθε οντότητας και κάθε οργανισμού, δίνοντας ένα νέο value, κάτι που είναι αναγκαίο στη σημερινή εποχή μας.

Πολύ σημαντικοί επιχειρηματικοί φορείς στο εξωτερικό, αναφέρουν ικανότητες όπως Δημιουργικότητα, Κριτική Σκέψη, Επίλυση Σύνθετων Προβλημάτων, Επικοινωνία, Συνεργασία, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Kρίση και Λήψη Αποφάσεων, Γνωστική Ευελιξία. Θα υπερισχύσουν στο επιχειρείν στο μέλλον, κυρίως και με την πρόκληση του Artificial Intelligence, και αποτελούν τους βασικούς άξονες των σεμιναρίων και παροχών του προγράμματός μου.

Μέσα από τις συνεργασίες μου με πολύ σημαντικούς οργανισμούς, φορείς και σε ιδιωτικό επίπεδο, αναγνωρίζω όλο και περισσότερο τη διάθεση των συμμετεχόντων να εμπλουτίσουν και να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους status και σε ισορροπία επίσης με την καθημερινότητά τους, κάτι που είναι αναγκαίο για το παρόν και το μέλλον στο entrepreneurship.

10) Δώστε μας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Μια ευχή στους Έλληνες.

Συνεχώς να εξελίσσονται και να αποδέχονται τον εαυτό τους και τους άλλους, κλείνοντας με το απόφθεγμά μου… Στη ζωή σου δεν πρέπει να είσαι άλλος ένας, αλλά ένας άλλος… Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξή μας Ηλιάνα.

 

‘New Work in Development and A.B.C.’

August 11th, 2018

Dear Friends,

The last period, our communication and reconciliation is mainly through my new blog, ABC (Art, Business Creativity) on the ‘Art InSide Business’ menu on my website (ABC- Art, Business, Creativity)

Where I have published several articles about my educational program ‘Art InSide Business’ providing via seminars, workshops and other services, expressing through the combination of Art / Creative Industry and Business for the development of soft skills, where art could have an important and active role, through its characteristics (art), the evolution of elements which will the most important role in the future of Business and Life Entrepreneurship.

Coming back to mikepetrakis.com/blog, I would like to share as a sample, two works (the photos are on purpose blurred), from my new artistic work on development.

Coming and continuing from my philosophy where you can also see at my statement, again at my official website. My new direction is at a more autobiographical level, emphasizing in memories and influences, on the point of view of my conciliation as an entity and the impact they have all the things surrounded me.

Elements that have been influenced me, through my lectures and seminars, along with the increasing influence of technology and the balance between human existence and its increasing imposition and its constant evolution (I’m talking about technology of course). Besides, technological science and especially through Artificial Intelligence is rapidly evolving, sometimes influencing positively or negatively other actors such as art, medicine, business, etc., leading us to a confused communication and cooperation with others and beyond our deeper self, above all.

All these for the moment, we will continue and develop our communication, through ABC and mikepetrakis.com/blog.

Kind Regards

Mike Petrakis

Artworks: ‘Memory Chip’, 70×100 cm, Acrylic , ‘Bone’, 100×70 cm, Acrylic

’10 Disciplines of Creativity’

January 7th, 2018

22491612_1604174809629752_3779409001590969991_n

‘Art InSide Business’ at ‘Τhe Egg’

November 12th, 2017

‘All starts from Art, Business, Creativity… ‘

To ‘All starts from Art, Business, Creativity…‘ είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο, κυρίως για τα Ελληνικά δεδομένα σεμινάριο, που εστιάζει μέσα από την σύμπλευση της Τέχνης και του Business, στην ανάδειξη και αύξηση της Δημιουργικότητας και της Κριτικής Σκέψης, στην Επίλυση Σύνθετων Προβλημάτων, την ανάδειξη της Συναισθηματικής Νοημοσύνης , στην Αυτοματοποιημένη Αντίδραση με σκοπό την καινοτομία, εμπλουτίζοντας και επικεντρώνοντας σε ανθρωποκεντρικά στοιχεία με στόχο οι συμμετέχοντες να ενισχύσουν με τακτικές/διαδικασίες της Δημιουργικής Βιομηχανίας, την καλύτερη καταγραφή των κοινωνικών μεταβολών και μεγαλύτερη κατανόηση των προσωπικών τους χαρακτηριστικών.

Εμπνευστής και εισηγητής του προγράμματος είναι ο Mike Petrakis (Artist, Director at ‘Art InSide Business’, Project Manager at ‘Arts2B’), με την συνεργασία του Άγγελου Κωνσταντίνου.

Ο σημερινός ολοένα αυξανόμενος ανταγωνισμός σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο , χρειάζεται νέες μορφές και νέα μονοπάτια, ώστε να οδηγηθούν οι εταιρίες, οργανισμοί και σε προσωπικό επίπεδο, σε πιο εξελιγμένες και εμπλουτισμένες διαδικασίες, με σεβασμό στο όραμα και τις αξίες του κάθε φορέα και οντότητας.

Το πρόγραμμα παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες ενίσχυσης των αναγκών και στόχων του ‘The Egg’, μέσα από καλλιτεχνικές διαδικασίες και τα πολλά κοινά στοιχεία που έχουν η Τέχνη και το Business.

Αντίστοιχα προγράμματα υπάρχουν ήδη στο εξωτερικό μέσα από την συνεργασία διαφόρων φορέων της Τέχνης και του Business, όπου κάποια από αυτά χρηματοδοτούνται επίσης από την Ευρωπα’ι’κή Ένωση.

Σχόλιο του περιοδικού ‘The Economist’:
“Business has much to learn from the arts.”
‘’Studying the arts (and creativity, can help businesspeople communicate more eloquently. Most bosses spend a huge amount of time “messaging” and “reaching out”, yet few are much good at it…’’

23031515_1619212154792684_8397698551612723580_n

23031622_1619212748125958_5692163169549800749_n

23172865_1619213144792585_7658436563118720920_n

23130446_1619213518125881_612631320281908402_n

23167718_1619213728125860_8775126402126675944_n

22894421_1619228238124409_9079120005224133041_n

23032440_1619228614791038_6597723209143237150_n

23244251_1619229254790974_7720668490234870117_n

23031433_1619232904790609_2153911074004440113_n

23031308_1619233501457216_2933688617923777274_n

23031543_1619233341457232_3669464106167480768_n

22894483_1619233778123855_4958683124583400277_n

23130685_1619234194790480_8809468620599153473_n

23172785_1619234151457151_1404198093937276705_n

‘Be Creative On Your Business’

September 28th, 2017

From the event ‘Be Creative On Your Business’ organized by ‘Art InSide Business’ and ‘Alpha Plan’ firm with speakers, Mike Petrakis (with the support of Angelos Konstantinou) and Alexandros Bouzoudis.
The event took place at ‘Stegi Markos Dragoumis’ on September 20 2017. #ArtInSideBusiness #becreativeonyourbusiness #creativeleadership #alphaplan

Be Creative On Your Business

Press Release

ΗΜΕΡΙΔΑ – ‘Be Creative On Your Business’

Η εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων ‘Alpha Plan Consultants’, & το  ‘Art InSide Business’ διοργανώνουν την Ημερίδα με τίτλο ‘Be Creative On Your Business’  στην ‘Στέγη Μάρκου Δραγούμη’ (Μαίζωνος 38, Μεταξουργείο, Αθήνα, 10438).

Ομιλητές είναι ο κ. Αλέξανδρος Μπουζούδης (Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Εισηγητής Προγραμμάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Πωλήσεων) και ο κ. Μάικ Πετράκης (Artist, Director at ‘Art InSide Business, Project Manager at ‘Arts2B’

Η Ημερίδα εστιάζει στην ανάγκη του Επιχειρείν προς νέες κατευθύνσεις και κυριότερα στην αξία της δημιουργικότητας στο παρόν και στο μέλλον όχι μόνο με στόχο την καινοτομία αλλά και  και για την εξέλιξη καλύτερων συνθηκών μέσα στις εταιρείες/οργανισμούς και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο σημερινός ολοένα αυξανόμενος ανταγωνισμός σε κοινωνικό και επαγελματικό επίπεδο, χρειάζεται νέες μορφές και νέα μονοπάτια, ώστε να οδηγηθούν οι τα στελέχη και οι εργαζόμενοι σε πιο εξελιγμένες και εμπλουτισμένες διαδικασίες, με σεβασμό στο όραμα και τις αξίες της κάθε οντότητας.

Οι δύο φορείς (Alpha Plan και Art InSide Business), εγκαινιάζουν και παρουσιάζουν την συνεργασία τους μέσα από από σεμινάρια και workshops, με πολύπλευρες υπηρεσίες και παροχές που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τις επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδιώτες, αλλωστε κοινά προγράμματα έχει δημιουργήσει και υποστηρίζει η Ευρωπα’ι’κή Ένωση.

Σύμφωνα άλλωστε με τον πολύ σημαντικό οργανισμό World Economic Forum, ικανότητες όπως, Δημιουργικότητα, Κριτική Σκέψη, Επίλυση Σύνθετων Προβλημάτων, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Kρίση και Λήψη Αποφάσεων, Γνωστική Ευελιξία, είναι ικανότητες που θα υπερισχύσουν στο επιχειρείν το 2020 και αποτελούν τους βασικούς άξονες των σεμιναρίων του Be Creative on your Business.

Η δημιουργική βιομηχανία παρέχει τα απαιτούμενα εργαλεία για την επιτυχία των στόχων που έχουν θέσει οι συμμετέχοντες του προγράμματος μέσα από έναν κοινό κώδικα και γλώσσα…

Σχόλιο του περιοδικού ‘The Economist’: “Business has much to learn from the arts.”

‘’Studying the arts (and creativity, can help businesspeople communicate more eloquently. Most bosses spend a huge amount of time “messaging” and “reaching out”, yet few are much good at it…’’

 Θεματολογίες Ημερίδας

 • Τι είναι Δημιουργικότητα στο Επιχειρείν.
 • Δημιουργικότητα και Καινοτομία.
 • Καινοτομία στο Επιχειρείν.
 • Υπηρεσίες – Παροχές Συνεργασίας, Alpha Plan και Art InSide Business.
 • Καλύτερες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας.
 • Creative Leadership.
 • Design Thinking process.
 • Δημιουργική Αυτοπεποίθηση.
 • Σύνδεση διαφορετικών στοιχείων με στόχο την καινοτομία.
 • Creative Marketing Skills.
 • Creative Team Building.
 • Ασυνείδητη Δημιουργική Αντίδραση.
 • Καινοτομία και στην Καθημερινότητα.

Αrt InSide Business logo Low

21766597_1583897861657447_3217408067314931187_n

21766433_1583899641657269_5400461411009284766_n

 

22049793_1583900171657216_4444229605962699275_n

22045966_1583900874990479_6670737478571595229_n

22007903_1583901858323714_7474644423959287217_n

22045983_1583902914990275_5729382121572334797_n

21768387_1583903231656910_3050827434517164833_n

22007563_1583903361656897_8831497596470172093_n

 

Διημερίδα ‘Art InSide Business’ και Ελληνο-Φινλανδικού Επιμελητηρίου

July 16th, 2017

Από την πετυχημένη διημερίδα που συνδιοργάνωσαν το ‘Art InSide Business’ με το Ελληνο-Φινλανδικό Επιμεληστήριο στον όμορφο χώρο της ‘Στέγης Μάρκου Δραγούμη’, στις 11 & 12 Ιουλίου 2017. Παρακάτω το ΔΤ….

Διημερίδα με θέμα «Η Καινοτομία, η Ανταγωνιστικότητα και η Τέχνη στην υπηρεσία του Επιχειρείν» διοργάνωσε το Ελληνο Φινλανδικό Επιμελητήριο στις 11 και 12 Ιουλίου 2017 στη Στέγη Μάρκου Δραγούμη, με προσκεκλημένους φορείς της χώρας που ενισχύουν την επιχειρηματική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, αλλά και στελέχη μονάδων της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν, αφενός, η παρουσίαση της φινλανδικής προσέγγισης στο πώς θα επανεργοποιηθεί ο παραγωγικός μηχανισμός της χώρας μας, καθώς η πρωτοπορία της σκανδιναβικής χώρας στην παιδεία και την καινοτομία είναι παγκοσμίως αδιαμφισβήτητη και,αφετέρου, η αξιοποίηση των απόψεων των ακαδημαϊκών διδασκάλων του Marketing επί του θέματος, αναζητώντας τρόπους για την επίτευξη της υψηλής ανταγωνιστικότητας του παραγόμενου από τους Έλληνες επιχειρηματίες προϊόντος.

Παραυρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρέσβης της Φινλανδίας κ. Juha Pyykko και ο Πρόεδρος του Ελληνο Φινλανδικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Λιβάνιος.

Την πρώτη ημέρα, ο Καθηγητής Marketing και Επικοινωνίας κ. Γεώργιος Αυλωνίτης ανέλυσε τη σημασία του ρόλου του marketing και της εξωστρέφειας της επιχείρησης και η Υπεύθυνη του Εμπορικού Τμήματος της Φινλανδικής Πρεσβείας κα Jaana Oikarinen-Vassilopoulos μίλησε για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ.Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανέπτυξε την περίπτωση/καινοτομία της θετικής επίδρασης για την υγεία, των τροφίμων με βάση την πρωτεϊνη του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Τους σκοπούς και το έργο του Επιμελητηρίου Βιωσιμότητας, παρουσίασε ο Περιβαλλοντολόγος κ. Γεώργιος Χριστοφορίδης.

Κατά τη δεύτερη ημέρα δόθηκε έμφαση στην παρουσίαση πρακτικών ιδεών – λύσεων, που αντανακλούν την ανάγκη για περισσότερη δημιουργικότητα και καινοτομία.

Ο κ. Βασίλειος Μπώκος, Νομικός, αναφέρθηκε στη σχέση τέχνης και επιχειρηματικότητας παρουσιάζοντας case study συγκεκριμένης ελληνικής επιχείρησης.

Ο κ. Mike Petrakis, (Artist, Director at ‘Art InSide Business’) ως εκπρόσωπος της καλλιτεχνικής προσέγγισης στις ανωτέρω ιδέες – λύσεις, με την ομιλία του, καθώς και workshops παρουσίασε πρακτικά τη συμβολή της τέχνης στην ανάδειξη, εξέλιξη και ενίσχυση της δημιουργικότητας στο επιχειρείν, με στόχο την καινοτομία και τη στροφή των επιχειρήσεων σε νέες κατευθύνσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο

https://www.facebook.com/ArtInSideBusiness/posts/1511889905524910?notif_t=like¬if_id=1500197284243224

_DSC3239

_DSC3172 copy

_DSC3138

DSC01545

DSC01546

 

Συνέντευξη του Μάικ Πετράκη στο 360views.gr

July 1st, 2017

Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή αν όχι όλα τελικά είναι θέμα τέχνης. Δηλαδή όταν το αρνητικό και το θετικό στο πεδίο των αντιθέσεων συνυπάρχουν δημιουργικά και γενούν κάθε τι νέο. H τέχνη του να ζείς, η τέχνη του πολέμουκ.λ.π. Το πως εμπλέκεται η τέχνη στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, φαίνεται ότι είναι κάτι αναπόφευκτο σήμερα σε έναν αναδυόμενο νέο κόσμο στο παγκόσμιο σύστημα, ιδιαίτερα απαιτητικό που αναζητεί νέα δεδομένα για να υπάρξει. Στη συνέντευξη που ακολουθεί με τον Μάικ Πετράκη conceptual visual artist, δίνονται όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Ti είναι το art inside business ?

To ‘Αrt InSide Business – Be Creative on your Business’ είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο, κυρίως για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα, που εστιάζει μέσα από την σύμπλευση της Τέχνης και του Business, στην ανάδειξη και αύξηση της δημιουργικότητας, ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, αυτοματοποιημένη αντίδραση, με στόχο την καινοτομία, Creative Seminars Training, Creative Marketing, Creative Team Building, Design Thinking, επικεντρώνοντας στις νέες ιδέες, υπηρεσίες και προ’ι’όντα, για τις εταιρείες, διάφορους φορείς και σε ιδιώτες.

Στόχος μου μέσα από το πρόγραμμα είναι οι εταιρείες  – οργανισμοί, φορείς, ιδιώτες απευθυνόμενος συγχρόνως και σε σπουδαστές και ανέργους, να ενισχύσουμε και εξελίξουμε μέσα από τις βάσεις, αξίες και χαρακτηριστικά του κάθε οργανισμού και ιδιώτη, ώστε να στραφούν προς νέες, φρέσκιες κατευθύνσεις που είναι το ζητούμενο άλλα αναγκαίο, στις σημερινές κοινωνικές μεταβολές και ανταγωνισμό.

Οι γνώσεις – πληροφορίες που λαμβάνουμε από τα πανεπιστήμια, σεμινάρια, διαδίκτυο κ.α., είναι σχεδόν κοινές για όλους μας, το πρόγραμμα έχει στόχο να ενισχύσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων, βασισμένο στην διοαφορετικότητα του καθενός μας συνδυάζοντας αυτά που έχουμε λάβει, με την δημιουργικότητα.

Άλλωστε μεγαλά πανεπιστήμια όπως, το Harvard, το Stanford, Oklahoma State κ.α., έχουν αναγνωσρίσει πόσο σημαντική είναι η δημμιουργικότητα και έχουν εντάξει στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα αντίστοιχα μαθήματα και με καλλιτεχνικές εκφράσεις.

Προγράμματα επίσης μέσα από την σύμπλευση της Τέχνης και του Business με στόχο την καινοτομία, έχει δημιουργήσει και η Κομισιόν

Πως αυτό βοηθάει στην επιχειρηματικότητα και με ποιούς τρόπους.

Το πρόγραμμα βοηθάει και ενισχύει την επιχειρηματικότητα με πολύπλευρους τρόπους, εστιάζοντας μέσα από πολλά βιωματικά workshops αλλά και θεωρία, το πως οι ίδιες οι εταιρείες να προσεγγίσουν την καινοτομία, το πως να γίνουν δεκτικοί και να συνδέουν διάφορα πράγματα και στοιχεία, που είναι θεωρώ η βάση στην δημιουργικότητα, να μαθαίνουν να μελετούν την κοινωνία μέσα από σύγχρονες τακτικές που έχουν εφαρμοσθεί και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Στόχος δεν είναι να κάνουμε τα στελέχη, τους υπαλλήλους και τους ιδιώτες επαγγελματίες να σχεδιάζουν όπως ο Picasso ή ο Van Gogh, άλλα να μεταφέρουμε τις βάσεις, έννοιες και αξίες του επιχειρείν στην τέχνη και τοπ αντίστροφο, ώστε να γίνουν καλλιτέχνες στον τρόπο σκέψης και αντικειμένου τους, όπως και να αυξήσουμε την συνδιαλλαγή τον συμμετεχόντων του προγράμματος αλλά και με τους πελάτες τους.

Βασικοί άξονες επίσης του προγράμματος είναι η εξέλιξη της Κριτικής Σκέψης, Επίλυση Σύνθετων Προβλημάτων, Δημιουργικότητα, η ανάδειξη της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, ικανότητες που θα υπερισχύσουν στο επιχειρείν το 2020, σύμφωνα με τον πολύ σημαντικό οργανισμό ‘World Economic Forum’.

Εστιάζει επίσης σε 5 πολύ σημαντικά στοιχεία όπως, observing, questioning, associating, networking και experimenting που μέσα από μελέτες στους πιο σημαντικούς σύγχρονους εφευρέτες, όπως Steve Jobs, Jeff Bezos (Amazon), Pierre Omidyar (Ebay), κ.α. αποτελούν τις κοινές βάσεις ώστε να δημιουργήσουν και να πετύχουν.

17759814_1407195752660993_1563371784742585341_n

Σε ποιούς απευθύνεται 

Όπως προανέφερα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, εταιρείες, οργανισμούς, φορείς, ιδιώτες επαγγελματίες, φοιτητές, ανέργους με σκοπό όχι μόνο να γίνουν δημιουργικοί ως φορείς και ιδιώτες στο εργασιακό τους αντικείμενο αλλά και στην καθημερινότητα τους. Άλλωστε μέχρι σήμερα έχω κάνει σεμινάρια και workshops σε διάφορες εταιρείες και φορείς συνεργαζόμενος και μαζί τους έχοντας δώσει και διαλέξεις.

Εχετε πει ότι κάθε καινοτόμος ιδέα είναι έργο τέχνης. Με ποιό τρόπο έχει εφαρμογή σε ένα επαγγελματικό status ώστε να αναδεικνύεται ως πρωτοποριακό

Σωστά, είναι θα έλεγα masterpiece. Η εφαρμογή στο επιχειρείν θα πρέπει να κινείται στην μοναδικότητα του, στην αξία, στην επιρροή, διαχρονικότητα και στην αξία του. Μα πάνω απ’όλα να είναι ευφυές δημιουργικό, να έχει ουσία και μεγάλη απήχηση για τον δημιουργό, σε επόπεδο οικονομικό, ανταπόκρισης και προσέλκυσης επιπλέον κοινού. Να είναι σημείο αναφοράς, είτε είναι επιχείρηση, φορέας, ιδιώτης….

(Διημερίδα για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία του ‘Art InSide Business’ #ArtInSideBusiness και του ‘Ελληνο-Φινλανδικού Επιμελητηρίου’ στην ‘Στέγη Μάρκου Δραγούμη’ (Μαιζώνος 38, Μεταξουργείο, Αθήνα 10438), Τρίτη 11 & Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, ώρα 18:00 – 20:00)

Αφίσα Διημερ. FHCC & Art InSide Business

( Η συνέντευξη δόθηκε στην δημοσιογράφο Νίκη Νικόπουλου)

‘Αrt InSide Business – Be Creative on your Business’

May 16th, 2017

14906915_1210940005619903_292700443702231990_n

‘Art InSide Business-Be Creative on Your Business’ is a progressive and innovative, especially for the Greek and European market program, which focuses on connecting Art and Business, in enhancing creativity, developing self-confidence, automated reaction, Innovation, Creative Marketing, Creative Team Building, Design Thinking, focusing on new ideas, services and products, for companies, various organizations and individuals.

 

Mike Petrakis (Artist, Director at ‘Art InSide Business’, Project Manager at ‘Arts2B’) is the inspirer and founder of the program. Today’s growing social and professional competition requires new forms and new paths to drive companies, organizations and in personal level, to more sophisticated and enriched processes, respecting the vision and values ​​of each organization, institution and entity.

 

The program provides multifaceted services to support the needs and goals of each organization, through artistic processes and the many common elements of Art and Business.

 

The creative industry provides the tools needed to achieve the goals set by program learners through a common code. Fundamental axes of the program are also the development of Critical Thinking, Complex Problem Solving, Emotional Intelligence, skills that will prevail in business in 2020, according to the very important ‘World Economic Forum’. Similar programs already exist abroad through the collaboration of various actors in Art and Business, some of which are also funded by the European Commission.

 

‘Art InSide Business – Be Creative on your Business’, it also provides services that enrich and reinforce in a broad context of every organization and every entity based on and tailored to their values ​​and needs.

 

Email: petrakisartist@gmail.com

https://www.facebook.com/ArtInSideBusiness

 

17553831_1390158497698052_8961990733355479036_n

 

To ‘Αrt InSide BusinessBe Creative on your Businessείναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο, κυρίως για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα, που εστιάζει μέσα από την σύμπλευση της Τέχνης και του Business, στην ανάδειξη και αύξηση της δημιουργικότητας, ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, αυτοματοποιημένη αντίδραση, με στόχο την καινοτομία, Creative Marketing, Creative Team Building, Design Thinking, επικεντρώνοντας στις νέες ιδέες, υπηρεσίες και προ’ι’όντα, για τις εταιρείες, διάφορους φορείς και σε ιδιώτες.

 

Εμπνευστής και εισηγητής του προγράμματος είναι ο Mike Petrakis (Artist, Director at ‘Art InSide Business’, Project Manager at ‘Arts2B’).

 

Ο σημερινός ολοένα αυξανόμενος ανταγωνισμός σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο , χρειάζεται νέες μορφές και νέα μονοπάτια, ώστε να οδηγηθούν οι εταιρίες, οργανισμοί και σε προσωπικό επίπεδο, πιο εξελιγμένες και εμπλουτισμένες διαδικασίες, με σεβασμό στο όραμα και τις αξίες του κάθε φορέα και οντότητας.

 

Το πρόγραμμα παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες ενίσχυσης των αναγκών και στόχων του κάθε οργανισμού, μέσα από καλλιτεχνικές διαδικασίες και τα πολλά κοινά στοιχεία που έχουν η Τέχνη και το Business.

 

Η δημιουργική βιομηχανία παρέχει τα απαιτούμενα εργαλεία για την επιτυχία των στόχων που έχουν θέσει οι εκπαιδευόμενοι του προγράμματος μέσα από έναν κοινό κώδικα.

 

Βασικοί άξονες επίσης του προγράμματος είναι η εξέλιξη της Κριτικής Σκέψης, Επίλυση Σύνθετων Προβλημάτων, η ανάδειξη της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, ικανότητες που θα υπερισχύσουν στο επιχειρείν το 2020, σύμφωνα με τον πολύ σημαντικό οργανισμό World Economic Forum’.

 

Αντίστοιχα προγράμματα υπάρχουν ήδη στο εξωτερικό μέσα από την συνεργασία διαφόρων φορέων της Τέχνης και του Business, όπου κάποια από αυτά χρηματοδοτούνται επίσης από την Ευρωπα’ι’κή Ένωση.

 

Το ‘Αrt InSide BusinessBe Creative on your Businessπαρέχει επιπλέον υπηρεσίες που εμπλουτίζουν και ενισχύουν σε ένα ευρύ πλαίσιο τον κάθε οργανισμό αλλά και την κάθε οντότητα, βασισμένο και προσαρμοσμένο στις αξίες και ανάγκες τους.

 

Email: petrakisartist@gmail.com

https://www.facebook.com/ArtInSideBusiness

‘Disadvantaged Populations And Technology In Music’ new book by Vasileios Yfantis

May 9th, 2017

Disadvantaged_Popula_Cover_for_Kindle

 

‘Disadvantaged Populations And Technology In Music’ – Press Release

Greece – This is a new book which explores the relationship

between the disadvantaged populations and technology in the

music industry. There are a number of people around the world

who are digitally divided. In other words, they have no access or

non using efficiently the technology. So, what happens when

these populations are trying catch up with the latest trends of

music listening and creation? How easy is for people who are

“disadvantaged” to use the modern technology for listening or

creating music?

 

Vasileios Yfantis follows a journalistic/scientific approach to

identify the importance of the issue. He places the problem in a

scientific framework, but uses a journalistic method (interviews)

to explore further the research area. A number of famous

musicians participate in the research by answering questions

considering technology and its impact on music. The musicians

are former or current members of the Scorpions, Genesis, Camel,

Alice Cooper, Gong, Roger Waters, Krokus and other important

artists.

 

The full list of the musicians includes: ACID MOTHERS TEMPLE, CHAOSTAR, DAVE KILMINSTER, ERIC

NORLANDER, GREG KIHN, HARALD GROSSKOPF, KANE ROBERTS, MIKE HOWLETT, ASHBURN MILLER,

PAUL MAY, SUZI QUATRO, MISS GUY, UDO HANTEN, ANTHONY PHILLIPS, COLIN BASS, JAMES KOTTAK,

MARK KOHLER, TOM BRUMPTON, STEVE HACKETT.

 

Distribution of the book

Amazon: http://amzn.to/2pacbPS

CreateSpace: https://www.createspace.com/4443377

Barnes & Noble: http://bit.ly/2pqqDTF

 

BIO

Vasileios Yfantis holds an MSc in Information Technology (University Of The West Of Scotland) and an

MSc in Information Security (Luleå University of Technology), moreover he is the author of scientific

articles published worldwide. Technology as a medium and music as a mission led him to experiment as

a musician with unorthodox sounds and machines since the late 1990s. The main areas of his research

interests feature: Information Communications Technology, e-Tourism, Digital Divide, e-Government

and the Digital Entertainment Industry.

 

Bibliography

1. V. Yfantis, “The Commercial Exploitation Of Color As A Consumer Stimulus” (Greek Edition),

CreateSpace, 2013.

2. V. Yfantis, “The Lost Lyrics” (Greek Edition), CreateSpace, 2013.

3. V. Yfantis, “Punk Goes Science: The Academic Punk Bibliography”, CreateSpace, 2014.

4. V. Yfantis, “City Streets Of Europe”, Lulu, 2017.

 

Contact information:

Bandcamp: https://billyyfantis.bandcamp.com/

Website: www.skylight.gr

E-mail: Byfantis@yahoo.com